top of page

Undersköterska i Sigtuna

Inriktning: Undersköterska

Som undersköterska arbetar du med människor som är i behov av service, vård eller stöd och gör deras situation till den bättre. Arbetsuppgifterna är varierande, lönen är konkurrenskraftig och du har möjlighet att jobba många olika arbetsplatser.

En undersköterskas lön är mellan 27400 - 39000 kronor/månad. Det är ett väldigt givande och tacksamt arbete och passar dig som är noggrann, har god samarbetsförmåga och ett stort hjärta.

Ansökan stänger

2024-12-15

Ansökan är stängd

Programinformation

Funderar du på att utbilda dig till undersköterska? Bra val! Det är ett viktigt och meningsfullt yrke som ger dig möjligheten att göra verklig skillnad i människors liv. Som undersköterska stödjer människor med olika behov och utför olika arbetsuppgifter inom vård- och omsorg. 


Vad gör man som undersköterska?

Som undersköterska kan du arbeta inom en mängd olika områden, till exempel inom äldreomsorg, hemtjänst, sjukvård och rehabilitering. Du kan hjälpa människor att återhämta sig från sjukdom eller skada, eller stötta äldre personer och personer med funktionsnedsättning i deras vardag. Arbetsuppgifterna som undersköterska kan variera beroende på område men bland annat:


Medicinska arbetsuppgifter

  • Förbereda patienter för undersökningar/behandlingar. 

  • Ge patienterna medicin. 

  • Hantera katetrar och sonder.

  • Hjälpa till med patienters personliga hygien.

  • Hjälpa övrig sjukhuspersonal i deras roll.

  • Kontrollera patienters blodtryck, kroppstemperatur, puls och syresättning. 

  • Linda ben. 

  • Lägga om sår.

  • Ta snabbsänka och mäta blodsocker.


Serviceinsatser

  • Fylla på material i förråd.

  • Kontrollera patienters/omsorgstagarnas behov och välmående.

  • Patienters personliga hygien samt av- och påklädnad. 

  • Servera och hjälpa till med maten. 

  • Stödja patienter och få dem att känna sig trygga och omhändertagna.

  • Tvättning.

  • Underlätta patienters/omsorgstagarnas vardag.


Vad får du ut av programmet? 

Undersköterskeprogrammet ger dig kunskap inom vård och omsorg, hygien, nutrition, medicinsk terminologi och sjukvård. Du får även kunskap om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättningar, samt förståelse för människan och dess olika aspekter. Exempelvis livsstilens betydelse, biologiskt åldrande, psykologiska, sociala, kulturella och existentiella aspekter. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta med olika patientgrupper samt utveckla din karriär genom vidareutbildning. 


Vad får du för möjligheter?

Vård- och omsorgsutbildningen ger dig verktyg och kunskaper för att kunna möta människor i behov av stöd och vård på ett professionellt, empatiskt och etiskt sätt. Du tränas också i att utveckla din kreativitet och lyhördhet för att kunna anpassa dig till människors olika behov och förutsättningar. Utbildningen ger dig också möjlighet att lära dig om de senaste vårdteknikerna och att utveckla dina professionella färdigheter. Du lär dig att arbeta på ett ergonomiskt och säkert sätt, och tänka lösningsorienterat och organiserat.


Hur ser arbetsmarkanden ut?

Att utbilda sig till undersköterska är ett smart val. Det finns en stor efterfrågan på undersköterskor i Stockholm och i resterande Sverige. Utbildningen öppnar upp väldigt många karriärmöjligheter för dig. Du kan söka arbete i hela landet, byta område för variation eller arbeta på en arbetsplats nära ditt hem. Som undersköterska får du en konkurrenskraftig lön och många förmåner, inklusive möjligheten att arbeta inom flexibla arbetstider. 


Låter det intressant?

Om du vill göra en verklig skillnad i människors liv, ha ett tacksamt och givande jobb där alla arbetsdagar ser helt olika ut och utveckla din karriär inom vård och omsorg: Utbilda dig till undersköterska! Med den här utbildningen kan du ta dig an en spännande och meningsfull karriär som undersköterska, antingen i Stockholm eller var som helst i Sverige.


För att bli behörig till högskolestudier eller studier inom Yrkeshögskolan behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser som leder till yrkesexamen omfattande  2 400 poäng varav 100 poäng är ett godkänt komvuxarbetet eller gymnasiearbete.  Yrkesexamen behöver då inkludera kurser som ger grundläggande behörighet.

Studietider

Dagtid

Kvällstid

Studieform

Distans

Klassrum

Översikt

Snabbfakta

Vald kommun

Sigtuna

Längd

Cirka 75 veckor

Poäng

1500

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Startdatum

2025-02-10

Apply Now.jpg

Ansök Nu

Vill du ansöka? Spännande! Vi på Svea VUX är redo att öppna dörren för dina nya studier.

Vill du bli en del av en givande verksamhet där du gör verklig skillnad i människors liv? Vi söker nu passionerade och engagerade individer inom pedagogik och vård och omsorg! Sök jobb hos Svea Work och bli en del av oss. 

Jobba med Svea Work efter utbildningen

Programinformation

Förmåga att utföra uppgifter inom vård- och omsorg.

Kunskap om hälsa, ohälsa och funktionsvariationer.

Vetskap om människor ur olika aspekter och perspektiv.

Förstå livsstilens koppling till människans hälsa och välmående.

Kunskap om vård och omsorgs historiska utveckling.

Förmåga att granska och föreslå förändringar inom verksamhetsområdet.

Möta människor med olika behov och förutsättningar.

Vetskap kring att arbeta på ett ergonomiskt, hälsosamt och säkert sätt.

Förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess.

Programpaket

På Svea VUX lär du dig att bemöta och hjälpa människor med olika behov och förutsättningar. Du växer och utvecklas som person och inom yrkesrollen.

Valbara

200

Valbara kurser

100

Gymnasiearbete

Profiler
Gemensamt

Course Name

Points

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Kurser

Vanliga Frågor och Svar

Hur lång tid tar utbildningen?

Den tar cirka 1,5 år.

Behöver jag göra APL/praktik om jag har yrkeserfarenhet?

Ja, det behöver du! APL/praktik måste göras för att du ska kunna ta examen. Vår rekommendation är att du väljer APL/praktik på ett annat område än där du har erfarenhet. Detta för att bredda dina kunskaper och kompetenser ytterligare, och inte behöva handledas kring saker du redan kan. 

Hinner jag arbeta samtidigt som jag studerar?

Det är lite upp till dig att avgöra! Helfartstudier tar totalt sett cirka 40 timmar per vecka, vilket kan försvåra möjligheten att arbeta samtidigt. Studier på halvfart däremot tar cirka 20 timmar per vecka, och kan därför gå att kombinera med arbete. 


Viktigt att komma ihåg utbildningen innefattar några veckors APL/praktik, där det krävs att du är på plats. 

Hur många arbetar idag som undersköterskor i Sverige?

Idag arbetar närmre 125.500 personer som undersköterskor.

Hur stor chans är det att få jobb som undersköterska?

Det är väldigt stor chans, och enligt prognoserna kommer det att fortsätta vara det framöver. Dina chanser ökar med rätt utbildning och/eller arbetserfarenhet. Så efter att ha utbildat dig hos oss är dina chanser till jobb stora!

Vad är lönen för en utbildad undersköterska?

Medellönen är på 30.300 kronor i månaden, och de som är regionalanställda tjänar lite mer, i snitt 31.400 kronor i månaden.

Vad gör man som barnskötare?

Som undersköterska är din främsta arbetsuppgift att få livet att fungera för människor som är i behov av hjälp, stöd eller uppmuntran. 

Vad krävs det för att bli undersköterksa?

Utbildningsmässigt krävs det att du har läst antingen Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, eller en yrkesutbildning på vuxenutbildning. Exempelvis vår Undersköterskeutbildning här på Svea VUX. 


Personlighetsmässigt krävs det stort lugn, pedagogisk kommunikation och ett genuint intresse att vilja underlätta för vårdtagarna. Alltid ge dem stor trygghet, uppmuntran och den hjälp de behöver.

bottom of page