top of page
Cover.png

Kurslitteratur

Här listar vi var du hittar all kurslitteratur till studierna!

När du har blivit antagen till en kurs får du en lista med förslag på kurslitteratur. Du bestämmer själv vilka böcker du vill beställa hem och läsa. Leta upp böckerna och beställ hem eller låna dem så snart du kan. Dubbelkolla att ISBN-numret (siffrorna som står ovanför bokens streckkod eller i produktinfon) stämmer överens med skolans litteraturlista för att vara säker på att det är rätt bok.

Kurslitteraturen kan köpas på många olika ställen. Ett sätt är att köpa via internet hos exempelvis Adlibris eller Bokus. Ett annat sätt är att köpa dem i fysiska butiker, exempelvis Akademibokhandeln. Det kan bli kostsamt att köpa all studielitteratur som ny  så många studenter säljer sin använda kurslitteratur till ett billigare pris. Exempelvis på Studentapan.seCampusbokhandeln.se eller Kurslitteratur.se


Det går även att köpa digitala licenser hos digibok.se eller ordochbok.se. Där finns många böcker i PDF- eller ljudboksformat med fördelen att de ofta är billigare än fysiska böcker. Du kan även få tillgång till fakta, övningar samt extra digitala resurser i form av filmer och PowerPoints.

Kurslitteratur

Frågor och svar

 • Var kan man köpa begagnad kurslitteratur?
  Begagnad kurslitteratur blocket.se bytbok.nu campusbokhandeln.se kurslitteratur.se student.se tradera.se
 • Var kan man köpa ny kurs litteratur?
  Ny kurslitteratur adlibris.se bokus.com digibok.se docendo.se ordochbok.se skolportalen.se
 • Hur många kurspoäng läser man i gymnasiet?
  I gymnasiet läser man 2500 gymnasiepoäng.
 • Vad kostar utbildningen?
  Ingenting! Alla kurser och utbildningar hos oss på Svea VUX är gratis och (undantag för sfi) berättigade med studiemedel från CSN om du läser på minst halvfart.
 • Kan jag läsa en vuxenutbildning för att höja mina gymnasiebetyg?
  Nja, inte riktigt. Du kan tyvärr inte läsa en vuxenutbildning för att höja dem, men du kan göra en prövning! En prövning innebär att du pluggar enligt kursplan och sedan tentar av utbildningen både skriftligt och muntligt. Oftast studerar du på egen hand och utan lektioner eller lärare. Får du ett högre betyg på din prövning än vad du tidigare hade, så höjs ditt betyg.
 • Kan jag göra en prövning under en pågående kurs?
  Ja, det kan du! Prata med lärare och/eller studievägledaren för att få ett datum. Lite beroende på skolans möjligheter går det inte att svara på hur omgående du kan få göra prövningen.
 • Kan jag läsa på distans?
  Ja! Hos oss på Svea VUX kan du välja mellan att läsa på distans eller i klassrum. Bra att veta däremot är att alla nationella prov och prövningar skrivs på plats i skolan.
 • Jag fick godkänt i kurs jag tidigare fått F i, kommer mitt slutbetyg fortfarande visa mitt tidigare F?
  Nej! Får du ett godkänt betyg så är det bara det som kommer att synas i slutbetyget. Ditt tidigare F blir ett minne blott.
 • Hur kontaktar jag Svea VUX studie- och yrkesvägledare?
  Det kan du göra antingen genom att mejla henne på: shirley.wikberg@sveaeducation.se Ringa till Svea VUX och be att få prata med SYV: 08-25 90 00 Eller genom att besöka Svea VUX sökstuga i Kista onsdagar kl. 13:00-15:00, alternativt under drop-in tider på tisdagar och torsdagar.

Sök efter kurslitteratur

bottom of page