top of page
Cover.png

Studera på ditt sätt

Forma dina studier som du vill! Vi vill att du ska lyckas.

Flexibelt studerande 

Att studera i vuxen ålder är långt ifrån en självklarhet för många. Hektiskt schema med barn, räkningar eller ett jobb du inte kan ta ledigt ifrån. Vi på Svea Vux gör allt vi kan för att det ska gå att studera samtidigt som livet är igång. Vår utbildning är därför väldigt flexibelt och anpassningsbart för att hitta det studieformat som passar dig bäst. 

 

Både tid, plats och studietakt är upp till dig att bestämma. Vi hjälper till med kompletteringar, behörighetsfrågor och kompetensbreddning. Hos oss kan du läsa många olika slags kurser och program. 

 

Vi på Svea Vux vill hjälpa dig uppnå dina mål och drömmar, oavsett deras storlek. Vi vill vara med på din resa, och se dig ta dig från start- till mållinjen. Det är dags att förverkliga dina karriärdrömmar och det kan du göra här, med oss på Svea VUX.

Svea Vux roll

Hur hjälper vi dig med din studieresa?

På Svea Vux vill vi att du som elev ska lyckas med dina studier. Vi gör allt för att ge dig den bästa studietiden som möjligt.

Hur vill du studera? 

Vill du studera på hel- eller halvfart? På dag- eller kvällstid? Kontakta oss så skapar vi ett schema som passar dig och ditt liv. Vi vill att du ska få en bra studietid som leder till att du når dina studiemål.

Våra klassrum

Välkommen till våra fräscha, nyrenoverade utbildningslokaler i Kista eller Skärholmen - en perfekt plats att studera på om du vill ha tillgång till studiero och inspirerande miljöer. Här kan du fokusera på dina studier och samtidigt umgås med andra studenter. Du kan även hämta extra stöd från våra utbildade lärare.

Distansstudier

Vi på Svea Vux är stolta över att kunna erbjuda flexibla studiemiljöer som passar dig och din livsstil. Våra distanskurser ger dig tillgång till ett digitalklassrum dygnet runt, så att du kan studera när och var det passar dig bäst. Dessutom finns det möjlighet att kommunicera med dina lärare och klasskamrater via olika, digitala plattformar.

Hur föredrar du att studera?

På distans

Hos oss på Svea VUX har du möjlighet att välja din studieplats. Hemma i soffan eller kanske på ett café? I vår distansundervisning har du tillgång till ett digitalt klassrum dygnet runt. OBS! Prövningen skrivs på plats i skolan, så då behöver du vara hos oss i Kista. 

I klassrum

För dig som föredrar att studera tillsammans med klasskamrater och ha lärare i närheten. Som vill hitta studiemotivation och studiero. Välkommen till våra fräscha lokaler i Kista!

I din takt

Morgonpigg eller nattuggla? Maxfart eller halvfart? Händer ingenting i livet, eller massvis? Prata med oss så ser vi vad som blir bäst för just dig.

Frågor och svar

 • Var kan man köpa begagnad kurslitteratur?
  Begagnad kurslitteratur blocket.se bytbok.nu campusbokhandeln.se kurslitteratur.se student.se tradera.se
 • Var kan man köpa ny kurs litteratur?
  Ny kurslitteratur adlibris.se bokus.com digibok.se docendo.se ordochbok.se skolportalen.se
 • Hur många kurspoäng läser man i gymnasiet?
  I gymnasiet läser man 2500 gymnasiepoäng.
 • Vad kostar utbildningen?
  Ingenting! Alla kurser och utbildningar hos oss på Svea VUX är gratis och (undantag för sfi) berättigade med studiemedel från CSN om du läser på minst halvfart.
 • Kan jag läsa en vuxenutbildning för att höja mina gymnasiebetyg?
  Nja, inte riktigt. Du kan tyvärr inte läsa en vuxenutbildning för att höja dem, men du kan göra en prövning! En prövning innebär att du pluggar enligt kursplan och sedan tentar av utbildningen både skriftligt och muntligt. Oftast studerar du på egen hand och utan lektioner eller lärare. Får du ett högre betyg på din prövning än vad du tidigare hade, så höjs ditt betyg.
 • Kan jag göra en prövning under en pågående kurs?
  Ja, det kan du! Prata med lärare och/eller studievägledaren för att få ett datum. Lite beroende på skolans möjligheter går det inte att svara på hur omgående du kan få göra prövningen.
 • Kan jag läsa på distans?
  Ja! Hos oss på Svea VUX kan du välja mellan att läsa på distans eller i klassrum. Bra att veta däremot är att alla nationella prov och prövningar skrivs på plats i skolan.
 • Jag fick godkänt i kurs jag tidigare fått F i, kommer mitt slutbetyg fortfarande visa mitt tidigare F?
  Nej! Får du ett godkänt betyg så är det bara det som kommer att synas i slutbetyget. Ditt tidigare F blir ett minne blott.
 • Hur kontaktar jag Svea VUX studie- och yrkesvägledare?
  Det kan du göra antingen genom att mejla henne på: shirley.wikberg@sveaeducation.se Ringa till Svea VUX och be att få prata med SYV: 08-25 90 00 Eller genom att besöka Svea VUX sökstuga i Kista onsdagar kl. 13:00-15:00, alternativt under drop-in tider på tisdagar och torsdagar.
bottom of page