top of page

Vi kunde inte hitta det du letade efter

Det ser ut som att det inte finns några tjänster att boka ännu. Kontakta oss för mer information.

Book a Counselor.png

Få stöd och guidning i dina studier!

Boka tid med vår studie- och yrkesvägledare eller prata med vår specialpedagog så att dina studier blir så bra som möjligt.

Få hjälp med dina studieplaner

Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att hitta rätt utbildning. Tillsammans går ni igenom dina intressen, förmågor, drömmar och färdigheter. Allt för att hitta en utbildning som passar just dig. När ni har gått igenom det kommer studievägledaren att lägga fram förslag på utbildningar, alternativ och möjligheter. Därefter går ni igenom ansökningskrav, formulär och ser till att du har allt som krävs för att kunna ansöka till utbildningen. Du kan även få hjälp med själva ansökningsprocessen.

När du väl har börjat studera kan vår Syv hjälpa dig med studieteknik, planering och utmaningar. Tillsammans hittar ni effektiva sätt för dig att plugga på, som gör att du når dina studiemål. Eller om du vill ha hjälp med att skriva CV och personligt brev inför jobbsökande. 

Låter detta som något för dig? Boka tid med vår studie- och yrkesvägledare idag! 

Mejla till: syv@sveaeducation.se

Besök sökstugan i Kista skola onsdagar kl. 13:00 - 15:00 eller fyll i formuläret nedan.

                                        -----------

Vi har även en specialpedagog, Cecilia, som du som elev kan kontakta om du har specifika svårigheter eller upplever det svårt med studierna. Kanske behövs ett motivationssamtal, hjälp med att strukturera studier och vardag, eller diskutera stöd och hjälpmedel.

Du kan mejla Cecilia på: cecilia.coyne@sveaeducation.se

Tillsammans gör vi det bästa av din studietid och så att du uppnår dina studiemål!

Frågor och svar

 • Var kan man köpa begagnad kurslitteratur?
  Begagnad kurslitteratur blocket.se bytbok.nu campusbokhandeln.se kurslitteratur.se student.se tradera.se
 • Var kan man köpa ny kurs litteratur?
  Ny kurslitteratur adlibris.se bokus.com digibok.se docendo.se ordochbok.se skolportalen.se
 • Hur många kurspoäng läser man i gymnasiet?
  I gymnasiet läser man 2500 gymnasiepoäng.
 • Vad kostar utbildningen?
  Ingenting! Alla kurser och utbildningar hos oss på Svea VUX är gratis och (undantag för sfi) berättigade med studiemedel från CSN om du läser på minst halvfart.
 • Kan jag läsa en vuxenutbildning för att höja mina gymnasiebetyg?
  Nja, inte riktigt. Du kan tyvärr inte läsa en vuxenutbildning för att höja dem, men du kan göra en prövning! En prövning innebär att du pluggar enligt kursplan och sedan tentar av utbildningen både skriftligt och muntligt. Oftast studerar du på egen hand och utan lektioner eller lärare. Får du ett högre betyg på din prövning än vad du tidigare hade, så höjs ditt betyg.
 • Kan jag göra en prövning under en pågående kurs?
  Ja, det kan du! Prata med lärare och/eller studievägledaren för att få ett datum. Lite beroende på skolans möjligheter går det inte att svara på hur omgående du kan få göra prövningen.
 • Kan jag läsa på distans?
  Ja! Hos oss på Svea VUX kan du välja mellan att läsa på distans eller i klassrum. Bra att veta däremot är att alla nationella prov och prövningar skrivs på plats i skolan.
 • Jag fick godkänt i kurs jag tidigare fått F i, kommer mitt slutbetyg fortfarande visa mitt tidigare F?
  Nej! Får du ett godkänt betyg så är det bara det som kommer att synas i slutbetyget. Ditt tidigare F blir ett minne blott.
 • Hur kontaktar jag Svea VUX studie- och yrkesvägledare?
  Det kan du göra antingen genom att mejla henne på: shirley.wikberg@sveaeducation.se Ringa till Svea VUX och be att få prata med SYV: 08-25 90 00 Eller genom att besöka Svea VUX sökstuga i Kista onsdagar kl. 13:00-15:00, alternativt under drop-in tider på tisdagar och torsdagar.
BG.jpg

Kontakta mig!

Tack för ditt meddelande!

Vill du komma i kontakt med oss? 

Har du en fråga som du önskar att få svar på, eller en synpunkt kopplat till vår verksamhet? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.  

bottom of page