top of page

På Svea VUX ser vi hur utbildning går hand i hand med ökade jobbmöjligheter. Idag erbjuder vi tre olika yrkesprogram där eleven får en yrkesroll som har hög efterfrågan på arbetsmarknaden. Alla utbildningar är utformade för att ge eleverna det som krävs för att nå framgång och lyckas i arbetslivet.

Hos oss får eleverna den undervisning och stöd de behöver för att klara sina mål, oavsett vad planerna efter utbildningen är. Hos oss arbetar välutbildade lärare med hjärtat på rätt ställe som vill se varje elev nå framgång. 

Ambitionen hos oss på Svea VUX är att erbjuda en utbildning som är relevant för dagens arbetsmarknad. Som ger eleverna de färdigheter och kompetenser som efterfrågas av arbetsgivare. Med starkt fokus på praktiskt lärande och yrkesidentitet så ser vi på Svea VUX till att våra elever är redo att kliva rakt ut i arbetslivet efter sin studietid hos oss.

 

Om våra yrkesprogram

Cover Photo.jpg

Välj ett yrkesprogram inom pedagogik eller vård- och omsorg

Frågor och svar

 • Var kan man köpa begagnad kurslitteratur?
  Begagnad kurslitteratur blocket.se bytbok.nu campusbokhandeln.se kurslitteratur.se student.se tradera.se
 • Var kan man köpa ny kurs litteratur?
  Ny kurslitteratur adlibris.se bokus.com digibok.se docendo.se ordochbok.se skolportalen.se
 • Hur många kurspoäng läser man i gymnasiet?
  I gymnasiet läser man 2500 gymnasiepoäng.
 • Vad kostar utbildningen?
  Ingenting! Alla kurser och utbildningar hos oss på Svea VUX är gratis och (undantag för sfi) berättigade med studiemedel från CSN om du läser på minst halvfart.
 • Kan jag läsa en vuxenutbildning för att höja mina gymnasiebetyg?
  Nja, inte riktigt. Du kan tyvärr inte läsa en vuxenutbildning för att höja dem, men du kan göra en prövning! En prövning innebär att du pluggar enligt kursplan och sedan tentar av utbildningen både skriftligt och muntligt. Oftast studerar du på egen hand och utan lektioner eller lärare. Får du ett högre betyg på din prövning än vad du tidigare hade, så höjs ditt betyg.
 • Kan jag göra en prövning under en pågående kurs?
  Ja, det kan du! Prata med lärare och/eller studievägledaren för att få ett datum. Lite beroende på skolans möjligheter går det inte att svara på hur omgående du kan få göra prövningen.
 • Kan jag läsa på distans?
  Ja! Hos oss på Svea VUX kan du välja mellan att läsa på distans eller i klassrum. Bra att veta däremot är att alla nationella prov och prövningar skrivs på plats i skolan.
 • Jag fick godkänt i kurs jag tidigare fått F i, kommer mitt slutbetyg fortfarande visa mitt tidigare F?
  Nej! Får du ett godkänt betyg så är det bara det som kommer att synas i slutbetyget. Ditt tidigare F blir ett minne blott.
 • Hur kontaktar jag Svea VUX studie- och yrkesvägledare?
  Det kan du göra antingen genom att mejla henne på: shirley.wikberg@sveaeducation.se Ringa till Svea VUX och be att få prata med SYV: 08-25 90 00 Eller genom att besöka Svea VUX sökstuga i Kista onsdagar kl. 13:00-15:00, alternativt under drop-in tider på tisdagar och torsdagar.

Våra program

Läs dig fram till ditt framtida jobb hos oss på Svea VUX

Hur föredrar du att studera?

På distans

Hos oss på Svea VUX har du möjlighet att välja din studieplats. Hemma i soffan eller kanske på ett café? I vår distansundervisning har du tillgång till ett digitalt klassrum dygnet runt. OBS! Prövningen skrivs på plats i skolan, så då behöver du vara hos oss i Kista. 

I klassrum

För dig som föredrar att studera tillsammans med klasskamrater och ha lärare i närheten. Som vill hitta studiemotivation och studiero. Välkommen till våra fräscha lokaler i Kista!

I din takt

Morgonpigg eller nattuggla? Maxfart eller halvfart? Händer ingenting i livet, eller massvis? Prata med oss så ser vi vad som blir bäst för just dig.

Vill du jobba med människor och göra verklig skillnad i vardagen? Läs då vårt Vård- och omsorgsprogram. Här utvecklar du hög kompetens och starka kunskaper för att arbeta som undersköterska inom flera olika områden. Exempelvis inom äldreomsorg, hälso- och sjukvården, psykiatrisk vård, personlig assistent, boendestödjare eller stödassistent.

Efterfrågan: Väldigt hög 
Lön: 27400 - 39000 kronor/månad

Our Story

Undersköterska

Vill du bidra till en trygg och stimulerande miljö för de yngsta i samhället? I Barnskötarprogrammet lär du dig om arbetet på en förskola. Det innefattar alltifrån planering, dokumentation, aktivitetsutvärdering samt barns utveckling och inlärning.

Efterfrågan: Hög 
Lön: 25100 - 25400 kronor/månad

Our Story

Barnskötare

Gillar du att lära ut, har en tro om att alla har sina unika talanger och vill ha ett meningsfullt yrke? Då är Elevassistentprogrammet ett spännande och givande val! Som elevassistent spelar du en viktig roll i att stötta enskilda elever, grupper eller hela klasser och hjälper dem att uppnå sin fulla potential. 

Efterfrågan: Hög 

Lön: 25500 - 26100 kronor/månad

Our Story

Elevassistent

Välj din hemkommun

Fullfölj dina studieplaner hos oss på Svea VUX!

Din hemkommun är den kommun som du är folkbokförd i. Finns din kommun inte med i listan kan du ansöka via interkommunal ersättning. Läs mer här

bottom of page