top of page

Elevassistent i Lidingö

Inriktning: Elevassistent

Som elevassistent har du en oerhört viktig och meningsfull yrkesroll. Du är högt eftertraktad på arbetsmarknaden och gör stor skillnad för elever som är i behov av extra stöd. Det är ett arbete med många möjligheter, både gällande arbetsplats och arbetsuppgifter.

En elevassistents genomsnittliga lön är mellan 25500 - 26100 kronor/månad. Det är ett väldigt givande och tacksamt arbete som ger dig chansen att göra en enorm förändring i en ung människas liv.

Ansökan stänger

2024-07-14

Ansökan är stängd

Programinformation

Funderar du på att utbilda dig till elevassistent? Bra val! Det är en oerhört viktig och meningsfull yrkesroll med fantastiska arbetsmöjligheter. Du är högt eftertraktad på arbetsmarknaden och gör stor skillnad för både lärare och elever.


Vad innebär det att vara elevassistent?

Idag är det många unga som kämpar i skolan och behöver extra stöd och resurser. Beroende på skolans olika möjligheter är det många elever som faller mellan stolarna. Där kommer du som elevassistent in i bilden. Du fångar upp dessa elever, stärker deras självförtroende, ser deras unika talanger och hjälper dem att nå sin fulla potential.


Varför ska man läsa Elevassistentutbildning?

Vår utbildning för blivande elevassistenter fokuserar på att lära sig arbeta med barn och ungas lärande, utifrån deras individuella förutsättningar. Du får kunskaper och metoder kring hur du kan behovsanpassa din assistans utifrån eleven och hantera eventuella svårigheter. Under utbildningen lär du dig att samarbeta och kommunicera på ett professionellt sätt. På så sätt blir du expert på att skapa en trygg och positiv läromiljö för eleverna, vilket du kommer få tillbaka i en ovärderlig nivå av uppskattning och tacksamhet. Från både elever och lärare.


Vad tränas man i under utbildningen?

Här tränas du i att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete. Det innebär att du kommer att utveckla starka kompetenser i att skapa en strukturerad och behovsanpassad plan samt genomföra och utvärdera resultaten på ett effektivt sätt. Du får alla verktyg och kompetenser som krävs för att kunna stötta dina elever på bästa och mest effektiva sätt. 


Vilka elever arbetar man med som elevassistent?

Som elevassistent kan du komma att arbeta med elever i alla åldrar som befinner sig på olika stadier i både livet och skolgången. Under utbildningen kommer du därför att lära dig om olika pedagogiska verksamheter och hur dessa kan användas på ett lämpligt sätt i din roll som elevassistent. Du kommer kunna hjälpa barnen med inlärning men också att utveckla sociala färdigheter. Det är ett oerhört givande jobb som kan ge dig möjlighet att göra verklig skillnad i unga personers liv.


Varför ska man läsa utbildningen hos er på Svea VUX?

Utöver kunskaper kring elevernas bästa så är vi även måna om ditt bästa. Utbildningen inkluderar därför kunskaper om arbetsmiljö- och arbetsorganisation, så att du kan arbeta säkert och ergonomiskt. Vi vill att du ska känna dig trygg och säker i din roll som elevassistent så att du ska trivas i yrkesrollen och på arbetsplatsen för att kunna göra dina arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt. 


Kan man gå direkt ut i arbetslivet efter utbildningen?

Ja det kan du. Vår utbildning ger dig de nödvändiga verktygen och kunskaperna för att kunna utföra ditt arbete som elevassistent på ett professionellt och engagerat sätt. Genom denna utbildning kan du göra en positiv inverkan på elevernas liv och framtida utveckling. Utbildningen innehåller även praktik där du får en fot in i branschen.


Finns det fler fördelar med att utbilda sig till elevassistent?

En annan fördel med att utbilda sig till elevassistent är att det är hög efterfrågan på arbetmarknaden och exempelvis i Stockholm finns många lediga jobb. Det gäller endast elevassistenter med relevant utbildning eller yrkeserfarenhet. Som utbildad elevassistent får du en konkurrenskraftig lön och möjlighet att växa både som person och inom yrkesrollen. Idag ligger den genomsnittliga lönen för en elevassistent på 25500 - 26100 kronor/månad. 


Programfördjupning:

  • Barns lärande och växande (PEDBAS0)

  • Pedagogiskt arbete (PEGPEA0)

  • Specialpedagogik 2 (SPCSPE02)

Behörighet:

För att bli elevassistent krävs det godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk, eller motsvarande kunskaper.

Studietider

Dagtid

Kvällstid

Studieform

Distans

Klassrum

Översikt

Snabbfakta

Vald kommun

Lidingö

Längd

Cirka 65 veckor

Poäng

1300

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Startdatum

2024-09-09

Apply Now.jpg

Ansök Nu

Vill du ansöka? Spännande! Vi på Svea VUX är redo att öppna dörren för dina nya studier.

Vill du bli en del av en givande verksamhet där du gör verklig skillnad i människors liv? Vi söker nu passionerade och engagerade individer inom pedagogik och vård och omsorg! Sök jobb hos Svea Work och bli en del av oss. 

Jobba med Svea Work efter utbildningen

Programinformation

Förmåga att utföra uppgifter inom vård- och omsorg.

Lärdom om hälsa, ohälsa och funktionsvariationer.

Vetskap om människor ur olika aspekter och perspektiv.

Förstå livsstilens koppling till människans hälsa och välmående.

Kunskap om vård och omsorgs historiska utveckling.

Förmåga att granska och föreslå förändringar inom verksamhetsområdet.

Programpaket

På Svea VUX lär du dig att bemöta och hjälpa människor med olika behov och förutsättningar. Du växer och utvecklas som person och inom yrkesrollen.

Valbara

200

Valbara kurser

100

Gymnasiearbete

Profiler
Gemensamt

Course Name

Points

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Add a Title

Course Name

Kurser

Vanliga Frågor och Svar

Hur lång tid tar utbildningen?

Den tar cirka 1,5 år.

Behöver jag göra APL/praktik om jag har yrkeserfarenhet?

Ja, det behöver du! APL/praktik måste göras för att du ska kunna ta examen. Vår rekommendation är att du väljer APL/praktik på ett annat område än där du har erfarenhet. Detta för att bredda dina kunskaper och kompetenser ytterligare, och inte behöva handledas kring saker du redan kan. 

Hinner jag arbeta samtidigt som jag studerar?

Det är lite upp till dig att avgöra! Helfartstudier tar totalt sett cirka 40 timmar per vecka, vilket kan försvåra möjligheten att arbeta samtidigt. Studier på halvfart däremot tar cirka 20 timmar per vecka, och kan därför gå att kombinera med arbete. 


Viktigt att komma ihåg utbildningen innefattar några veckors APL/praktik, där det krävs att du är på plats. 

Hur stor chans är det att få jobb som elevassistent?

Med rätt utbildning eller med yrkeserfarenhet är chanserna stora men annars kommer det vara högre konkurrens under de kommande åren. Så efter att ha utbildat dig hos oss är dina chanser till jobb stora!

Hur många arbetar idag som elevassister i Sverige?

Idag arbetar närmre 34.000 personer som elevassistenter i Sverige.

Vad är lönen för en utbildad elevassistent?

Medellönen är på 26.000 kronor i månaden, och de som är regionanställda tjänar lite mer, i snitt 28.300 kronor i månaden.

Vad gör man som elevassistent?

Som elevassistent är din främsta arbetsuppgift att hjälpa och stödja elever i både undervisningen och den övriga skolgången. Du kan arbeta med enskilda elever, hela klasser eller grupper på fritids.

Vad krävs det för att bli elevassistent?

Utbildningsmässigt krävs det att du har läst antingen Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet, eller en yrkesutbildning på vuxenutbildning. Exempelvis vår Elevassistentutbildning här på Svea VUX. 


Personlighetsmässigt krävs det stort tålamod, pedagogisk kommunikation och ett genuint intresse att vilja underlätta för barnen och se varje barns unika förmåga och talanga.

bottom of page